Duna hulláma recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 üveg magozott meggy
Krém:
- 3,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 100 g tortabevonó vagy csoki (ét, tej vagy vegyesen)
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és simára dolgozzuk.
Kettévesszük a masszát.
Az egyik felét beletesszük egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára.
Megszórjuk meggyel, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Eközben a tejjel és pudingporral sűrű pudingot készítünk. Amikor kihűlt, elvegyítjük a margarinnal habosra kevert porcukorral.
Ezt a krémet rákenjük a tésztára.
A mázhoz a tortabevonót megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a krémre öntjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a csoki rádermedjen a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »