Duna hulláma recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 üveg magozott meggy
Krém:
- 3,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 100 g tortabevonó vagy csoki (ét, tej vagy vegyesen)
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és simára dolgozzuk.
Kettévesszük a masszát.
Az egyik felét beletesszük egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára.
Megszórjuk meggyel, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Eközben a tejjel és pudingporral sűrű pudingot készítünk. Amikor kihűlt, elvegyítjük a margarinnal habosra kevert porcukorral.
Ezt a krémet rákenjük a tésztára.
A mázhoz a tortabevonót megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a krémre öntjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a csoki rádermedjen a tetejére.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.