Duna hulláma recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 üveg magozott meggy
Krém:
- 3,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 100 g tortabevonó vagy csoki (ét, tej vagy vegyesen)
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és simára dolgozzuk.
Kettévesszük a masszát.
Az egyik felét beletesszük egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára.
Megszórjuk meggyel, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Eközben a tejjel és pudingporral sűrű pudingot készítünk. Amikor kihűlt, elvegyítjük a margarinnal habosra kevert porcukorral.
Ezt a krémet rákenjük a tésztára.
A mázhoz a tortabevonót megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a krémre öntjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a csoki rádermedjen a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »