Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duna hulláma recept

Duna hulláma
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaó
    • 1 üveg magozott meggy

    Krém:

    • 3,5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 100 g tortabevonó vagy csoki (ét, tej vagy vegyesen)
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és simára dolgozzuk.

    Kettévesszük a masszát.

    Az egyik felét beletesszük egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára.

    Megszórjuk meggyel, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

    Eközben a tejjel és pudingporral sűrű pudingot készítünk. Amikor kihűlt, elvegyítjük a margarinnal habosra kevert porcukorral.

    Ezt a krémet rákenjük a tésztára.

    A mázhoz a tortabevonót megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a krémre öntjük.

    Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a csoki rádermedjen a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá