Duna hulláma

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 üveg magozott meggy

Krém:

  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 100 g tortabevonó vagy csoki (ét, tej vagy vegyesen)
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és simára dolgozzuk.

Kettévesszük a masszát.

Az egyik felét beletesszük egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára.

Megszórjuk meggyel, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Eközben a tejjel és pudingporral sűrű pudingot készítünk. Amikor kihűlt, elvegyítjük a margarinnal habosra kevert porcukorral.

Ezt a krémet rákenjük a tésztára.

A mázhoz a tortabevonót megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a krémre öntjük.

Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a csoki rádermedjen a tetejére.