Dobos szelet recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 8 dkg zsír
- 16 dkg porcukor
- 1 ek olvasztott méz
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek tejföl
- 1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
- 1/2 liter tej
- 6 ek liszt
- 2 dkg kakaópor
- 30 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- fél fiola rumaroma
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A lapok:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk és egyenként világosra sütjük.
A krém készítés:
A tejben elkeverjük a lisztet, a kakaóport, a cukrot. Sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A vajjal, rumaromával kihabosítjuk.
A lapokat betöltjük.
A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük.
A tetejét csokimázzal bevonjuk.
Másnap szeleteljük.
Tepsi méret:
24×39 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »