Dobos szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 8 dkg zsír
- 16 dkg porcukor
- 1 ek olvasztott méz
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek tejföl
- 1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
- 1/2 liter tej
- 6 ek liszt
- 2 dkg kakaópor
- 30 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- fél fiola rumaroma
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A lapok:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk és egyenként világosra sütjük.
A krém készítés:
A tejben elkeverjük a lisztet, a kakaóport, a cukrot. Sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A vajjal, rumaromával kihabosítjuk.
A lapokat betöltjük.
A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük.
A tetejét csokimázzal bevonjuk.
Másnap szeleteljük.
Tepsi méret:
24×39 cm
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.