Dobos szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 8 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 1 ek olvasztott méz
  • 1 egész tojás
  • 3 ek tejföl
  • 1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 6 ek liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • fél fiola rumaroma

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A lapok:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk és egyenként világosra sütjük.

A krém készítés:

A tejben elkeverjük a lisztet, a kakaóport, a cukrot. Sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.

A vajjal, rumaromával kihabosítjuk.

A lapokat betöltjük.

A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük.

A tetejét csokimázzal bevonjuk.

Másnap szeleteljük.

Tepsi méret:

24×39 cm