Diós-zabpelyhes almatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- az aljára 3-4 szem alma cikkekre vágva és egy marék durvára vagdalt dió
- a tetejére 3-4 szem alma cikkekre vágva
Tészta:
- 30 dkg reszelt alma
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg őrölt zabpehely
- 10 dkg darált dió (vagy összesen 30 dkg liszt)
- 1 zacskó sütőpor (15,5 g)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanálnyi eritrit
- 5 evőkanálnyi nádmelaszos barnacukor (vagy összesen 20 dkg cukor)
- 2 kávéskanálnyi fahéj
Elkészítése:
A kókuszreszeléket, a zabpehely őrleményt és a darált diót elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük, majd beletesszük a reszelt almát és egyenletes masszává kavargatjuk.
Egy kerek tortaformát (24-25 cm átmérő) sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk a diót, kirakjuk az almacikkekkel, rátöntjük a masszát, elegyengetjük és a tetejét is kirakjuk almaszeletekkel.
Hőlégkeveréssel, előmelegítés nélkül 180 fokon, 30-40 percig sütjük (tűpróba).
Tipp:
Természetesen csak cukorral vagy csak cukorpótlóval is süthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









