Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-zabpelyhes almatorta recept

Diós-zabpelyhes almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • az aljára 3-4 szem alma cikkekre vágva és egy marék durvára vagdalt dió
    • a tetejére 3-4 szem alma cikkekre vágva

    Tészta:

    • 30 dkg reszelt alma
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg őrölt zabpehely
    • 10 dkg darált dió (vagy összesen 30 dkg liszt)
    • 1 zacskó sütőpor (15,5 g)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanálnyi eritrit
    • 5 evőkanálnyi nádmelaszos barnacukor (vagy összesen 20 dkg cukor)
    • 2 kávéskanálnyi fahéj

    Elkészítése:

    A kókuszreszeléket, a zabpehely őrleményt és a darált diót elkeverjük a sütőporral.

    A tojásokat a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük, majd beletesszük a reszelt almát és egyenletes masszává kavargatjuk.

    Egy kerek tortaformát (24-25 cm átmérő) sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk a diót, kirakjuk az almacikkekkel, rátöntjük a masszát, elegyengetjük és a tetejét is kirakjuk almaszeletekkel.

    Hőlégkeveréssel, előmelegítés nélkül 180 fokon, 30-40 percig sütjük (tűpróba).

    Tipp:

    Természetesen csak cukorral vagy csak cukorpótlóval is süthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá