Diós-zabpelyhes almatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- az aljára 3-4 szem alma cikkekre vágva és egy marék durvára vagdalt dió
- a tetejére 3-4 szem alma cikkekre vágva
Tészta:
- 30 dkg reszelt alma
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg őrölt zabpehely
- 10 dkg darált dió (vagy összesen 30 dkg liszt)
- 1 zacskó sütőpor (15,5 g)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanálnyi eritrit
- 5 evőkanálnyi nádmelaszos barnacukor (vagy összesen 20 dkg cukor)
- 2 kávéskanálnyi fahéj
Elkészítése:
A kókuszreszeléket, a zabpehely őrleményt és a darált diót elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük, majd beletesszük a reszelt almát és egyenletes masszává kavargatjuk.
Egy kerek tortaformát (24-25 cm átmérő) sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk a diót, kirakjuk az almacikkekkel, rátöntjük a masszát, elegyengetjük és a tetejét is kirakjuk almaszeletekkel.
Hőlégkeveréssel, előmelegítés nélkül 180 fokon, 30-40 percig sütjük (tűpróba).
Tipp:
Természetesen csak cukorral vagy csak cukorpótlóval is süthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »