Diós-zabpelyhes almatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • az aljára 3-4 szem alma cikkekre vágva és egy marék durvára vagdalt dió
  • a tetejére 3-4 szem alma cikkekre vágva

Tészta:

  • 30 dkg reszelt alma
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg őrölt zabpehely
  • 10 dkg darált dió (vagy összesen 30 dkg liszt)
  • 1 zacskó sütőpor (15,5 g)
  • 4 tojás
  • 5 evőkanálnyi eritrit
  • 5 evőkanálnyi nádmelaszos barnacukor (vagy összesen 20 dkg cukor)
  • 2 kávéskanálnyi fahéj

Elkészítése:

A kókuszreszeléket, a zabpehely őrleményt és a darált diót elkeverjük a sütőporral.

A tojásokat a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük, majd beletesszük a reszelt almát és egyenletes masszává kavargatjuk.

Egy kerek tortaformát (24-25 cm átmérő) sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk a diót, kirakjuk az almacikkekkel, rátöntjük a masszát, elegyengetjük és a tetejét is kirakjuk almaszeletekkel.

Hőlégkeveréssel, előmelegítés nélkül 180 fokon, 30-40 percig sütjük (tűpróba).

Tipp:

Természetesen csak cukorral vagy csak cukorpótlóval is süthetjük.