Diós-vaníliás kifli recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 38 dkg finomliszt
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg puha margarin
A szóráshoz:
- 10 dkg porcukor
- 2-3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát, majd egy órát pihentetjük hűtőben.
Utána a tésztát 8 egyforma részre vágjuk. A részeket egyenként kb 30 cm-es rudakká sodorjuk a kezünkkel, majd kis darabokra vágjuk és kifli alakúra formázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ne égjen meg!
Forrón, vaníliás porcukorba forgatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.