Diós rácsos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg kristálycukor
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg sertés zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- 2 dl baracklekvár
Diós töltelék:
Elkészítése:
A liszttel keverjük el a kristálycukrot, sütőport, adjuk hozzá a zsírt, amit morzsoljunk el a két kezünk segítségével. Ha már zsír és a lisztes keverék szép morzsás, adjuk hozzá a tojássárgájákat végül a tejfölt. Gyúrjunk belőle szép sima tésztát, majd felezzük el.
A tészta egyik felét nyújtsuk ki közepes tepsi nagyságúra, majd tegyük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük rá a baracklekvárt.
A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük el a liszttel a cukros tojássárgáját, adjuk hozzá a diót és azzal is keverjük el. Adjuk fokozatosan a diós keverékhez a keményre felvert tojáshabot. Keverjük el szép simára vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze. Keverjük bele az apróra vágott aszalt sárgabarackot. A kész rleémt simítsuk a kinyújtott tésztára
A tészta másik felét nyújtsuk ki készítsünk belőle tészta csíkokat. A dióhab tetejét díszítsük a tészta csíkokkal rács alakban.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40-50 perc alatt süssük készre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »