Diós rácsos recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg kristálycukor
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg sertés zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dl tejföl
- 2 dl baracklekvár
Diós töltelék:
Elkészítése:
A liszttel keverjük el a kristálycukrot, sütőport, adjuk hozzá a zsírt, amit morzsoljunk el a két kezünk segítségével. Ha már zsír és a lisztes keverék szép morzsás, adjuk hozzá a tojássárgájákat végül a tejfölt. Gyúrjunk belőle szép sima tésztát, majd felezzük el.
A tészta egyik felét nyújtsuk ki közepes tepsi nagyságúra, majd tegyük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük rá a baracklekvárt.
A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük el a liszttel a cukros tojássárgáját, adjuk hozzá a diót és azzal is keverjük el. Adjuk fokozatosan a diós keverékhez a keményre felvert tojáshabot. Keverjük el szép simára vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze. Keverjük bele az apróra vágott aszalt sárgabarackot. A kész rleémt simítsuk a kinyújtott tésztára
A tészta másik felét nyújtsuk ki készítsünk belőle tészta csíkokat. A dióhab tetejét díszítsük a tészta csíkokkal rács alakban.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40-50 perc alatt süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










