Diós preckedli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg sertészsír
- 15 dkg margarin
- 10 g vaníliás cukor
- 20 dkg kistálycukor
- 12 g sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg darabos dió 10 dkg kistálycukorral összekeverve
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, puha margarint és jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot, sütőport, belereszeljük a citrom héját. Beleütünk 1 egész tojást és 1-nek a sárgáját.
Addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll. Ne legyen túl kemény, akkor jó, ha nem ragad a tál falához. Ha szükséges, kis tejföllel lazítunk rajta, de én nem tettem hozzá.
Egy órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk 0,5 cm vastagra és tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
A diót darabosra aprítjuk és összekeverjük a kristálycukorral.
A tésztákat lekenjük a megmaradt tojásfehérjével és belefordítjuk a cukros-diós keverékbe.
Ezek után tepsibe rakjuk a diós felével felfelé. Sütőpapírt tehetünk a tepsibe.
Előmelegített sütőben 180 fokon világos színűre sütjük 15-20 perc alatt.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!