Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós piskótatekercs rumos-csokis krémmel recept

Diós piskótatekercs rumos-csokis krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 7 ek víz
    • 10 dkg darált dió
    • 15 dkg finomliszt
    • sütőpor
    • citromlé

    A krémhez:

    • 1 csg csokoládés pudingpor
    • 5 dkg csokoládé
    • 3 dl tej
    • fél fiola rumaroma
    • 3 ek cukor
    • 10 dkg vaj

    A tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 3 dkg vaj
    • fél fiola rumaroma

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzá adtam egyenként a vizet, a citromlét, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket.

    180 fokra melegített sütőben megsütöttem.

    Porcukorral hintett nagy konyharuhára borítottam, a sütőpapírt lehúztam és feltekertem.

    A konyharuhában hagytam kihűlni.

    A krém készítés:

    A tejet a cukorral és a pudingporral kikevertem, majd felfőztem és a csokoládét hozzákevertem.

    Ezután kihűtöttem, majd a rumaromával és a vajjal habosra kevertem.

    A tekercset kibontottam a konyharuhából, kiterítettem és a krémmel megkentem.

    Újból feltekertem.

    A csokoládét a vajja és a rumaromával gőz felett felolvasztottam, majd a süteményt bevontam.

    Hűtőbe tettem dermedni. 1 óra múlva szeletelhető.

    Tepsi méret:

    31×37 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá