Diós piskótatekercs rumos-csokis krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 7 ek víz
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg finomliszt
  • sütőpor
  • citromlé

A krémhez:

  • 1 csg csokoládés pudingpor
  • 5 dkg csokoládé
  • 3 dl tej
  • fél fiola rumaroma
  • 3 ek cukor
  • 10 dkg vaj

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 3 dkg vaj
  • fél fiola rumaroma

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzá adtam egyenként a vizet, a citromlét, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket.

180 fokra melegített sütőben megsütöttem.

Porcukorral hintett nagy konyharuhára borítottam, a sütőpapírt lehúztam és feltekertem.

A konyharuhában hagytam kihűlni.

A krém készítés:

A tejet a cukorral és a pudingporral kikevertem, majd felfőztem és a csokoládét hozzákevertem.

Ezután kihűtöttem, majd a rumaromával és a vajjal habosra kevertem.

A tekercset kibontottam a konyharuhából, kiterítettem és a krémmel megkentem.

Újból feltekertem.

A csokoládét a vajja és a rumaromával gőz felett felolvasztottam, majd a süteményt bevontam.

Hűtőbe tettem dermedni. 1 óra múlva szeletelhető.

Tepsi méret:

31×37 cm