Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-oroszkrémszelet recept

Diós-oroszkrémszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg darált dió
    • 30 dkg porcukor
    • 30 dkg liszt
    • 2 evőkanál baracklekvár
    • 9 evőkanál víz
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vanília puding
    • 5 dl habtejszín
    • 1 csomag zseléfix

    Elkészítése:

    A piskótánál a tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikavarjuk, hozzákavarjuk a lekvárt, sütőporral elkevert lisztet, diót és végül a habbá vert tojásfehérjét.

    Előmelegített sütőben közepes tepsiben megsütjük.

    A krémhez a pudingot a tojássárgájával, cukorral, vaníliával és 1 dl tejjel elkeverjük. A többi tejet langyosítjuk, és hozzá adjuk a pudingot. Felfőzzük, majd hűtjük. A tejszínt felverjük, közben hozzá adjuk a zseléfixet is.

    A krémmel összekeverjük, és a diós lapra kenjük. Díszíthetjük is a krémmel a tetejét. Jó étvágyat hozzá. :-)

    Tipp:

    A krémbe keverhetünk ananász darabkákat, nagyon finom lesz tőle a sütink.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá