Diós-oroszkrémszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 9 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 5 db tojássárgája
  • 1 csomag vanília puding
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag zseléfix

Elkészítése:

A piskótánál a tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikavarjuk, hozzákavarjuk a lekvárt, sütőporral elkevert lisztet, diót és végül a habbá vert tojásfehérjét.

Előmelegített sütőben közepes tepsiben megsütjük.

A krémhez a pudingot a tojássárgájával, cukorral, vaníliával és 1 dl tejjel elkeverjük. A többi tejet langyosítjuk, és hozzá adjuk a pudingot. Felfőzzük, majd hűtjük. A tejszínt felverjük, közben hozzá adjuk a zseléfixet is.

A krémmel összekeverjük, és a diós lapra kenjük. Díszíthetjük is a krémmel a tetejét. Jó étvágyat hozzá. :-)

Tipp:

A krémbe keverhetünk ananász darabkákat, nagyon finom lesz tőle a sütink.