Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós marcipános kakastaréj recept

Diós marcipános kakastaréj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához :

    • 0,5 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 5dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez :

    • 20 dkg dió
    • 10 dkg marcipán
    • 5 dkg méz
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl tej

    Elkészítése:

    A lisztet tálba teszem, a közepébe fészket alakítok ki. Belerakom a cukrot, rámorzsolom az élesztőt és ráöntöm a langyos tejet.

    Hagyom, hogy az élesztő felfusson. Ekkor hozzáadom a többi alapanyagot és sima tésztává gyúrom.

    Letakarva 30 percig pihentetem. Ezalatt elkészítem a tölteléket.

    A diót ledarálom, a marcipánt fél cm-es kockákra vágom, majd a többi hozzávalóval összekeverem. A tésztát átgyúrom, majd újabb 30 percig pihentetem. 30×42 centis téglalappá nyújtom, 6 részre vágom, megkenem a töltelékkel, majd a téglalapokat feltekerem.

    2 centiméterenként bevagdosom, de nem vágom át a tésztát .

    Félkör alakra igazítva sütőpapíros lemezre rakosgatom, ekkor magától kialakul a kakastaréj forma. Újabb kelesztés nélkül 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm. Porcukorral megszórva tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá