Diós marcipános kakastaréj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához :

  • 0,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás

A töltelékhez :

  • 20 dkg dió
  • 10 dkg marcipán
  • 5 dkg méz
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl tej

Elkészítése:

A lisztet tálba teszem, a közepébe fészket alakítok ki. Belerakom a cukrot, rámorzsolom az élesztőt és ráöntöm a langyos tejet.

Hagyom, hogy az élesztő felfusson. Ekkor hozzáadom a többi alapanyagot és sima tésztává gyúrom.

Letakarva 30 percig pihentetem. Ezalatt elkészítem a tölteléket.

A diót ledarálom, a marcipánt fél cm-es kockákra vágom, majd a többi hozzávalóval összekeverem. A tésztát átgyúrom, majd újabb 30 percig pihentetem. 30×42 centis téglalappá nyújtom, 6 részre vágom, megkenem a töltelékkel, majd a téglalapokat feltekerem.

2 centiméterenként bevagdosom, de nem vágom át a tésztát .

Félkör alakra igazítva sütőpapíros lemezre rakosgatom, ekkor magától kialakul a kakastaréj forma. Újabb kelesztés nélkül 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm. Porcukorral megszórva tálalom.