Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-mákos bejgli recept

Diós-mákos bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 500 g finomliszt
    • 200 g vaj vagy margarin
    • 70 g porcukor
    • csipet só
    • 1 tasak instant élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 150 ml tej

    Mákos töltelékhez:

    • 250 g darált mák
    • 100 g cukor
    • 150 ml tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • 0,5 kk fahéj

    Diós töltelékhez:

    • 250 g darált dió
    • 100 g cukor
    • 150 ml tej
    • 5 dkg mazsola
    • 0,5 citrom reszelt héja

    Kenéshez

    Elkészítése:

     

    Tészta készítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a szárított élesztőt. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és alaposan dolgozzuk össze. A puha, de nem ragacsos tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.

    Töltelék készítése:

    A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral, a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a mákot. A mákos tölteléket fahéjjal ízesítjük . A tölteléket hagyjuk kihűlni.
    A diós tölteléknél is ugyanígy járunk el.

    Összeállítás:

    A pihentetett tésztát kinyújtjuk egyenként 20×25 cm-es téglalappá. (Se a deszkát, se a tésztát ne lisztezzük!) Rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. A tészta két szélét behajtjuk, majd feltekerjük, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen szoros.

    A bejgliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. 20 percet száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat, és újabb 20 percet hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk (egészen az aljáig), hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.

    180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. /Légkeveréses sütő: 160 fok, gázsütő: 3-as fokozat/

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá