Diós-lekváros tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
Krém:
- 3 dl habtejszín
- 6 evőkanál enyhén pirított, darált dió
- 3 evőkanál cukor
- 4 evőkanál sárgabarack dzsem
Bevonáshoz:
- 10 dkg étcsoki
- 1 teáskanál étolaj
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd a keményre vert tojásfehérjével lazítjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
5 percig pihentetjük, majd az egyik felét a sütőpapírral elkezdjük a feléig felcsavarni. Megfordítjuk, majd ezen az oldalon a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, levágjuk, konyharuhára tesszük és ezt az oldalát ellenkező irányban szintén felcsavarjuk, majd így hagyjuk kihűlni.
A hideg tejszínt felverjük, belekeverjük a cukrot és a darált diót.
A piskóta mind két oldalát kicsavarjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és a konyharuhát. Az egyik felét megkenjük vékonyan barack dzsemmel,majd a krém felével és vissza felcsvarjuk és megfordítjuk.
Ezt az oldalát is megkenjük a dzsemmel és a krém másik felével, majd ezt is feltekerjük.
A kifolyó krémet a tetején elsimítjuk, majd hűtőben lehűtjük.
Egy tálba tördeljük az csokit, hozzáadjuk a vajat és az olajat. Vízgőz fölött felolvasztjuk és a tekercsre öntjük, majd elsimítjuk a tetejét. A csokira tehetünk fél diószemeket.
Tálalásnál vastagabb szeletekre vágjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »