Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós ischler recept

Diós ischler
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg darált dió
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • pici só
    • lekvár vagy dzsem az összeragasztáshoz
    • 10 dkg étcsoki
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot és a darált diót, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint és jól összegyúrjuk. Eléggé laza és puha tészta lesz belőle!

    Folpackba csomagoljuk és 1 éjszakát, de legalább 5-6 órát a hűtőben dermesztjük.

    Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kisodorjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt lemezre téve, 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázat, hirtelen pirul!

    Miután teljesen kihűltek a korongok, tetszés szerinti szilárdabb dzsemmel összeragasztjuk. (Nálunk ehhez a sütihez nagyon bevált a meggydzsem!)

    Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és bevonjuk vele az ischlereket (én ecsettel szoktam csokizni, úgymond befestem őket és rácsra téve hagyom megszilárdulni).

    Díszítésképpen a még forró csokifelületre egy csipet darált diót lehet szórni, így szebbek a sütik!

    Másnapra puhulós, rendkívül finom sütemény, de dobozba téve, hűvös helyen tárolva akár 2 hétig is eláll, tehát tipikus ünnepek előtti sütisütögetéshez ajánlom, kifejezetten ínyenceknek, akik szeretik a hasukat és éppen nem fogyókúráznak! :)

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Kicsi adag, én a 3-4-szeresét szoktam elkészíteni! Ha többet készítünk, a hozzávalókat elég csak felszorozni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá