Diós ischler recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- pici só
- lekvár vagy dzsem az összeragasztáshoz
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot és a darált diót, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint és jól összegyúrjuk. Eléggé laza és puha tészta lesz belőle!
Folpackba csomagoljuk és 1 éjszakát, de legalább 5-6 órát a hűtőben dermesztjük.
Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kisodorjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt lemezre téve, 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázat, hirtelen pirul!
Miután teljesen kihűltek a korongok, tetszés szerinti szilárdabb dzsemmel összeragasztjuk. (Nálunk ehhez a sütihez nagyon bevált a meggydzsem!)
Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és bevonjuk vele az ischlereket (én ecsettel szoktam csokizni, úgymond befestem őket és rácsra téve hagyom megszilárdulni).
Díszítésképpen a még forró csokifelületre egy csipet darált diót lehet szórni, így szebbek a sütik!
Másnapra puhulós, rendkívül finom sütemény, de dobozba téve, hűvös helyen tárolva akár 2 hétig is eláll, tehát tipikus ünnepek előtti sütisütögetéshez ajánlom, kifejezetten ínyenceknek, akik szeretik a hasukat és éppen nem fogyókúráznak! :)
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Kicsi adag, én a 3-4-szeresét szoktam elkészíteni! Ha többet készítünk, a hozzávalókat elég csak felszorozni!