Diós ischler

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diós ischler

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • pici só
  • lekvár vagy dzsem az összeragasztáshoz
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot és a darált diót, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint és jól összegyúrjuk. Eléggé laza és puha tészta lesz belőle!

Folpackba csomagoljuk és 1 éjszakát, de legalább 5-6 órát a hűtőben dermesztjük.

Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kisodorjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt lemezre téve, 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázat, hirtelen pirul!

Miután teljesen kihűltek a korongok, tetszés szerinti szilárdabb dzsemmel összeragasztjuk. (Nálunk ehhez a sütihez nagyon bevált a meggydzsem!)

Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és bevonjuk vele az ischlereket (én ecsettel szoktam csokizni, úgymond befestem őket és rácsra téve hagyom megszilárdulni).

Díszítésképpen a még forró csokifelületre egy csipet darált diót lehet szórni, így szebbek a sütik!

Másnapra puhulós, rendkívül finom sütemény, de dobozba téve, hűvös helyen tárolva akár 2 hétig is eláll, tehát tipikus ünnepek előtti sütisütögetéshez ajánlom, kifejezetten ínyenceknek, akik szeretik a hasukat és éppen nem fogyókúráznak! :)

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Kicsi adag, én a 3-4-szeresét szoktam elkészíteni! Ha többet készítünk, a hozzávalókat elég csak felszorozni!