Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós és mákos bejgli recept

Diós és mákos bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • fél kg finomliszt
    • 25 dkg margarin (hideg)
    • 1 cs instant élesztő
    • 5 dkg porcukor
    • 2 dl tej (langyos)
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Diós töltelék:

    • 20 dkg dió (darált)
    • 1 dl tej
    • 18 dkg porcukor
    • 1 ek sárgabarack lekvár
    • 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 3 kiskanál rumaroma
    • mazsola ízlés szerint (de elhagyható)

    Mákos töltelék:

    • 20 dkg mák (darált)
    • 1,5 dl tej
    • 18 dkg porcukor
    • 2 ek sárgabarack lekvár
    • 1 kisebb citrom reszelt héja
    • mazsola ízlés szerint (de elhagyható)

    Elkészítése:

    Ebből a mennyiségből egy rúd diós és egy rúd mákos bejglink lesz!

    Először a töltelékeket készítjük el: a tejbe a diós töltelék összes hozzávalóit beletesszük és állandó keverés mellett jól felfőzzük, majd félretesszük hűlni.

    A mákos tölteléket ugyan így készítjük el, mint a diósat.

    Tészta elkészítése: a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a tészta többi hozzávalóit is beletesszük, majd jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük két egyforma cipóra.

    Lisztezett, sík felületen az egyik cipót vékony téglalap alakúra nyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a diós tölteléket. A tészta széleit (kb. 2 cm) a töltelékre felhajtjuk, majd feltekerjük. A másik cipóval ugyan így járunk el, csak mákos tölteléket kenünk rá.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a két rúd bejglit. A felvert tojással lekenjük a tetejét (először vízszintesen, majd függőlegesen) és villával kicsit megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 45 percig sütjük (a sütési idő felénél sütőpapírt tettem a tetejére, hogy ne nagyon barnuljon meg).

    Mikor már megsült és kihűlt, szép egyforma szeletekre vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá