Diós és mákos bejgli

Hozzávalók

Hozzávalók:
Tészta:

  • fél kg finomliszt
  • 25 dkg margarin (hideg)
  • 1 cs instant élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tej (langyos)
  • csipet só
  • 1 tojás a lekenéshez

Diós töltelék:

  • 20 dkg dió (darált)
  • 1 dl tej
  • 18 dkg porcukor
  • 1 ek sárgabarack lekvár
  • 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 kiskanál rumaroma
  • mazsola ízlés szerint (de elhagyható)

Mákos töltelék:

  • 20 dkg mák (darált)
  • 1,5 dl tej
  • 18 dkg porcukor
  • 2 ek sárgabarack lekvár
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • mazsola ízlés szerint (de elhagyható)