Diós és mákos bejgli
Hozzávalók
Hozzávalók:
Tészta:
- fél kg finomliszt
- 25 dkg margarin (hideg)
- 1 cs instant élesztő
- 5 dkg porcukor
- 2 dl tej (langyos)
- csipet só
- 1 tojás a lekenéshez
Diós töltelék:
- 20 dkg dió (darált)
- 1 dl tej
- 18 dkg porcukor
- 1 ek sárgabarack lekvár
- 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 kiskanál rumaroma
- mazsola ízlés szerint (de elhagyható)
Mákos töltelék:
- 20 dkg mák (darált)
- 1,5 dl tej
- 18 dkg porcukor
- 2 ek sárgabarack lekvár
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- mazsola ízlés szerint (de elhagyható)