Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-áfonyás pite recept

Diós-áfonyás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg vaj vagy 10 dkg sertészsír
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg vaj (puha)
    • 1 dl habtejszín
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 cs vaníliás pudingpor vagy 6 dkg liszt
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 30 dkg áfonya

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a tölteléket.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük simára.

    Ezután adjuk hozzá az egész tojásokat, a habtejszínt, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd szintén keverjük simára.

    Ezután keverjük hozzá a darált diót és a pudingport vagy lisztet is.

    Az előzőleg elkészített tésztát vegyük ki a hűtőből, egyenletesen kanalazzuk rá a diós masszát, majd szórjuk meg az áfonyával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50-55 perc alatt süssük tűpróbáig (én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni. Amikor kivesszük a sütőből még kissé lágynak tűnik, de már nem ragad rá a fogpiszkálóra a töltelék és mire kihűl, szépen lehet majd szeletelni.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a pitét porcukorral, szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá