Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dán kuglóf pörkölt mogyoróval recept

Dán kuglóf pörkölt mogyoróval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl étolaj
    • 1 púpozott ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 5 ek víz + 1 ek víz
    • 1 citrom héja és a leve
    • 1 cs sütőpor

    Tetejére:

    • 180 g tortabevonó étcsoki
    • 5 dkg margarin
    • kb 3 marok törökmogyoró

    Elkészítése:

    Először a megpucolt mogyorót sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170-180 fokon 10 percig sütjük (pörköljük), utána pedig konyhai aprítógépben kicsit megdaráljuk (nagyobb darabok is maradjanak).

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az étolajat, az 5 ek vizet, a citrom reszelt héját és a levét és a sütőporral elkevert lisztet. Végül pedig óvatosan belekeverjük a tojásfehérje felvert, kemény habját.

    A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és az 1 ek vizet.

    A kuglóf formát kenjük ki kevés zsiradékkal és a kétszínű masszát felváltva beleöntjük (így lesz szép márványos).

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 percig sütjük.

    Miután már megsült és kihűlt, elkészítjük a csokimázat: gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal és azonnal ráöntjük a kuglóf tetejére úgy, hogy az oldalára is lefolyjon, majd a még meg nem szilárdult csokimázat megszórjuk pörkölt mogyoróval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá