Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukormentes zserbó recept

Cukormentes zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1/2 kg zabpehely, világos rozs sütemény lisztkeverék vagy finomliszt
    • 25 dkg vaj (nálam fele vaj, fele margargarin)
    • 1/2 ek folyékony édesítő vagy 3 ek porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1/4 kg darált dió
    • 10 dkg eritrit-sztevia por keveréke vagy 20 dkg cukor
    • vaníliás cukor
    • 500 g baracklekvár (nálam most vegyes gyümölcs)
    • kevés rum vagy aroma vízzel hígítva

    Csokimáz:

    • 5 dkg csokoládét
    • kevés vaníliás víz
    • diónyi vaj

    Elkészítése:

    A diót elkeverjük az édesítővel és a vaníliás cukorral.

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés édesítővel vagy cukorral.

    A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a vajjal, margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, az egész tojást, az édesítőt és jól összedolgozzuk.

    A tésztát négy részre osztjukés tepsi nagyságúra nyújtjuk.

    Egy tepsit (30×30 cm-es) kizsírozunk és lisztezünk, majd az első lapot beletesszük. Ezt a rumba mártott ecsettel megkenjük, majd a lekvár 1/3-ával és rászórjuk a diókeverék 1/3-át. Ezt még 2-szer megismételjük, végül az utolsó lappal befedjük.

    Langyos helyen 1 órát pihentetjük, majd 190 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.

    Ha kihűlt, akkor rásimítjuk a csokimázat, amihez a hozzávalókat összeolvasztjuk, majd megvárjuk, amíg megszilárdul és már szelhetjük is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá