Cukormentes diós kosarak recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók
A tésztához:
- 25 dkg sima liszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25 dkg margarin, vagy ki mit használ
- 8 dkg eritrit-stevia por keveréke, vagy 10 dkg cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 2-3 ek tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 20-25 dkg darált édesített dió
- 1/2 kg magozott édesített meggy, vagy lekvár
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje csipet sóval kemény habbá verve
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A sót, a sütőport, és az édesítőt belekeverjük a lisztkeverékbe, majd a margarint is belemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tojássárgákat és 2-3 ek tejföllel könnyű tésztát gyúrunk.
A töltelék elkészítése:
A pici sóval felvert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük az édesített darált dióhoz.
Kis golyókat formálunk a tésztából, majd belenyomkodjuk a kosárkákba /24 db formához kb.4 dkg tészta/darab kell/.
Minden kosárkába meggyet rakunk, majd a diótölteléket is elosztjuk benne.
175 fokon kb. 1 óráig sütjük
Tipp:
Ha nincs formánk, akkor a golyócskákat szétnyomkodjuk téglalap alakúra és megtöltjük a töltelékkel, majd kettéhajtjuk és a széleit lenyomkodjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.