Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A sót, a sütőport, és az édesítőt belekeverjük a lisztkeverékbe, majd a margarint is belemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tojássárgákat és 2-3 ek tejföllel könnyű tésztát gyúrunk.
A töltelék elkészítése:
A pici sóval felvert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük az édesített darált dióhoz.
Kis golyókat formálunk a tésztából, majd belenyomkodjuk a kosárkákba /24 db formához kb.4 dkg tészta/darab kell/.
Minden kosárkába meggyet rakunk, majd a diótölteléket is elosztjuk benne.
175 fokon kb. 1 óráig sütjük
Ha nincs formánk, akkor a golyócskákat szétnyomkodjuk téglalap alakúra és megtöltjük a töltelékkel, majd kettéhajtjuk és a széleit lenyomkodjuk.