Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés tekercs recept

Csokoládés tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g édesítőszer
    • 15 g kakaópor
    • 10 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

    A krémhez:

    • 500 g túró
    • 100 g főzőcsokoládé
    • 30 g méz

    Ezenkívül:

    • a tepsi kikenéséhez liszt és vaj
    • a díszítéshez gyümölcsök: szeder (nálam) és reszelt csoki

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához mehet a kakaópor és az édesítőszer, majd az egészet jó alaposan kihabosítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, még egyszer átmixeljük és hozzákeverjük óvatosan a felvert tojáshabot.

    Ezalatt elkészítjük a sütőpapíros, nagy méretű tepsit, amelyet vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk. Nagyon kenjük ki, mert akkor nem fog ragadni és könnyen lehet feltekerni a tekercset. Ráöntjük a masszát a sütőpapíros tepsire. A tésztát elkenjük a tepsin téglalap formájúra és előmelegített sütőben 180 fokon kb 13 percig sütjük.

    A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, nem szükséges konyharuhára feltekerni.

    Ezalatt elkészítjük a krémet. A csokoládét felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni pár percig, aztán belekeverünk 1 ek túrót. Ismét belekeverünk 2 ek túrót a csokiba, elkeverjük és ha kihűlt a csoki, belekeverjük a maradék túrót is. A krémet mézzel vagy folyékony édesítőszerrel ízesítjük.

    A krém 2/3-át elkenjük a tésztán és feltekerjük a tekercset. A tekercset a feltekerés után lassan eltávolítjuk a sütőpapírról. A tekercsen elosztjuk a maradék krémet és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órára.

    Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt csokival és gyümölcsökkel is díszíthetjük.

    Tipp:

    Nagyszerű, mert diétás. Csak egy evőkanálnyi teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz és édesítőszerrel készül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá