Csokoládés tekercs recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g édesítőszer
- 15 g kakaópor
- 10 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
A krémhez:
- 500 g túró
- 100 g főzőcsokoládé
- 30 g méz
Ezenkívül:
- a tepsi kikenéséhez liszt és vaj
- a díszítéshez gyümölcsök: szeder (nálam) és reszelt csoki
Elkészítése:
Először elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához mehet a kakaópor és az édesítőszer, majd az egészet jó alaposan kihabosítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, még egyszer átmixeljük és hozzákeverjük óvatosan a felvert tojáshabot.
Ezalatt elkészítjük a sütőpapíros, nagy méretű tepsit, amelyet vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk. Nagyon kenjük ki, mert akkor nem fog ragadni és könnyen lehet feltekerni a tekercset. Ráöntjük a masszát a sütőpapíros tepsire. A tésztát elkenjük a tepsin téglalap formájúra és előmelegített sütőben 180 fokon kb 13 percig sütjük.
A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, nem szükséges konyharuhára feltekerni.
Ezalatt elkészítjük a krémet. A csokoládét felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni pár percig, aztán belekeverünk 1 ek túrót. Ismét belekeverünk 2 ek túrót a csokiba, elkeverjük és ha kihűlt a csoki, belekeverjük a maradék túrót is. A krémet mézzel vagy folyékony édesítőszerrel ízesítjük.
A krém 2/3-át elkenjük a tésztán és feltekerjük a tekercset. A tekercset a feltekerés után lassan eltávolítjuk a sütőpapírról. A tekercsen elosztjuk a maradék krémet és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órára.
Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt csokival és gyümölcsökkel is díszíthetjük.
Tipp:
Nagyszerű, mert diétás. Csak egy evőkanálnyi teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz és édesítőszerrel készül.