Csokoládés tekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g édesítőszer
- 15 g kakaópor
- 10 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
A krémhez:
- 500 g túró
- 100 g főzőcsokoládé
- 30 g méz
Ezenkívül:
- a tepsi kikenéséhez liszt és vaj
- a díszítéshez gyümölcsök: szeder (nálam) és reszelt csoki
Elkészítése:
Először elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához mehet a kakaópor és az édesítőszer, majd az egészet jó alaposan kihabosítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, még egyszer átmixeljük és hozzákeverjük óvatosan a felvert tojáshabot.
Ezalatt elkészítjük a sütőpapíros, nagy méretű tepsit, amelyet vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk. Nagyon kenjük ki, mert akkor nem fog ragadni és könnyen lehet feltekerni a tekercset. Ráöntjük a masszát a sütőpapíros tepsire. A tésztát elkenjük a tepsin téglalap formájúra és előmelegített sütőben 180 fokon kb 13 percig sütjük.
A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, nem szükséges konyharuhára feltekerni.
Ezalatt elkészítjük a krémet. A csokoládét felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni pár percig, aztán belekeverünk 1 ek túrót. Ismét belekeverünk 2 ek túrót a csokiba, elkeverjük és ha kihűlt a csoki, belekeverjük a maradék túrót is. A krémet mézzel vagy folyékony édesítőszerrel ízesítjük.
A krém 2/3-át elkenjük a tésztán és feltekerjük a tekercset. A tekercset a feltekerés után lassan eltávolítjuk a sütőpapírról. A tekercsen elosztjuk a maradék krémet és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órára.
Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt csokival és gyümölcsökkel is díszíthetjük.
Tipp:
Nagyszerű, mert diétás. Csak egy evőkanálnyi teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz és édesítőszerrel készül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »