Csokoládés madártejszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- 2 csomag csokoládéízű pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
Először a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem. Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem. Kis lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni.
A margarint habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt pudingos krémet is. A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a vége felé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is. Rászitáltam a sütőporral elkevert lisztet és fakanállal óvatosan beleforgattam.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem. Amikor a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet és hűtőbe tettem.
Másnap felszeleteltem és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítettem. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval vagy dekor cukorral)