Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé szelet recept

Csokoládé szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:
    a bögre 2,5 dl-es

    • 2,5 bögre liszt
    • 2 bögre cukor
    • 2/3 bögre keserű kakaópor
    • 1/3 bögre cukrozott kakaópor
    • 2 tk sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 bögre olvasztott vaj
    • 2 bögre hideg víz
    • 2 cs vaníliás cukor

    Tetejére::

    • 1/4 bögre forró víz
    • 350 g nutella

    Díszítéshez:

    • kókuszreszelék
    • darabos dió
    • színes cukorka

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóinál a száraz anyagokat (kakaóport, cukrozott kakaópor, sütőport, lisztet, szódabikarbónát) összekeverjük.

    A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet és végül hozzákeverjük a száraz anyagokat.

    Egy 23*28 cm-es tepsit vajjal kikenünk és a masszát belesimítjuk. 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 perc).

    A forró vízzel a nutellát simára keverjük és a megsült forró tésztára egyenletesen ráöntjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Idő közben a sütemény magába szívja a nutellás öntetet. A sütemény teteje gyönyörű csillogós lett,a tésztája valami csoda,nagyon finom szaftos sütemény.

    Díszíthetjük tetszés szerint, de anélkül is mutatós. Egy kevés kókuszreszelékkel, darabos dióval és cukorral szórtam meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá