Csokoládé szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokoládé szelet

Hozzávalók:
Tésztához:
a bögre 2,5 dl-es

  • 2,5 bögre liszt
  • 2 bögre cukor
  • 2/3 bögre keserű kakaópor
  • 1/3 bögre cukrozott kakaópor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 tojás
  • 1 bögre olvasztott vaj
  • 2 bögre hideg víz
  • 2 cs vaníliás cukor

Tetejére::

  • 1/4 bögre forró víz
  • 350 g nutella

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • darabos dió
  • színes cukorka

Elkészítése:

A tészta hozzávalóinál a száraz anyagokat (kakaóport, cukrozott kakaópor, sütőport, lisztet, szódabikarbónát) összekeverjük.

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet és végül hozzákeverjük a száraz anyagokat.

Egy 23*28 cm-es tepsit vajjal kikenünk és a masszát belesimítjuk. 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 perc).

A forró vízzel a nutellát simára keverjük és a megsült forró tésztára egyenletesen ráöntjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Idő közben a sütemény magába szívja a nutellás öntetet. A sütemény teteje gyönyörű csillogós lett,a tésztája valami csoda,nagyon finom szaftos sütemény.

Díszíthetjük tetszés szerint, de anélkül is mutatós. Egy kevés kókuszreszelékkel, darabos dióval és cukorral szórtam meg.