Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-vaníliás pite recept

Csokis-vaníliás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg puha margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek tejföl
    • csipet só
    • 50 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelékhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 8 csapott ek kristálycukor
    • 5 dl tej
    • 400 g tejföl
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk rum aroma

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A pudingokat külön-külön csomómentesre keverjük, majd megfőzzük 2,5-2,5 dl tejben. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt fele-fele arányban.

    A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és a tejfölös pudinghoz forgatjuk, ezt is elfelezve. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab. A csokis tölteléket rumaromával ízesítjük, a vaníliásat pedig vaníliás cukorral.

    A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

    A tésztához elkeverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is és a sütőporral elkevert lisztet. Tejföllel lazítjuk, majd kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta könnyen formázható lesz, de ha túl lágynak érezzük, még pici lisztet dolgozhatunk bele, vagy ha kemény, akkor tejfölt adjunk hozzá.

    A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy az egyik fele kicsit nagyobb legyen mint a másik (kb. 60-40% arányban). A nagyobbik tésztacipót a sütőpapíron kinyújtjuk egy nyújtófa segítségével a tepsi méretére (35 x 35 cm), majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre kanalazzuk a tölteléket felváltva, sakktábla szerűen.

    A kisebbik tésztacipót is kinyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel tésztacsíkokat vágunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatunk.

    170 fokon kb. 40 percig sütjük.

    Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le sütőpapírral. Lehet, hogy a pudingos rész egy kicsit még remegős amikor kivesszük a sütőből, de ahogy hűl, úgy fog szilárdulni.

    Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük és tetszőleges formára szeleteljük.

    Langyosan is, és jól behűtve is finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá