Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A pudingokat külön-külön csomómentesre keverjük, majd megfőzzük 2,5-2,5 dl tejben. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt fele-fele arányban.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és a tejfölös pudinghoz forgatjuk, ezt is elfelezve. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab. A csokis tölteléket rumaromával ízesítjük, a vaníliásat pedig vaníliás cukorral.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztához elkeverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is és a sütőporral elkevert lisztet. Tejföllel lazítjuk, majd kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta könnyen formázható lesz, de ha túl lágynak érezzük, még pici lisztet dolgozhatunk bele, vagy ha kemény, akkor tejfölt adjunk hozzá.
A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy az egyik fele kicsit nagyobb legyen mint a másik (kb. 60-40% arányban). A nagyobbik tésztacipót a sütőpapíron kinyújtjuk egy nyújtófa segítségével a tepsi méretére (35 x 35 cm), majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre kanalazzuk a tölteléket felváltva, sakktábla szerűen.
A kisebbik tésztacipót is kinyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel tésztacsíkokat vágunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatunk.
170 fokon kb. 40 percig sütjük.
Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le sütőpapírral. Lehet, hogy a pudingos rész egy kicsit még remegős amikor kivesszük a sütőből, de ahogy hűl, úgy fog szilárdulni.
Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük és tetszőleges formára szeleteljük.
Langyosan is, és jól behűtve is finom.