Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos csoda Eta módra recept

Kókuszos csoda Eta módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Sárga lap:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 14 dkg porcukor
    • 6 g sütőpor
    • 2 ek víz

    Kakaós lap:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 13 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 14 dkg porcukor
    • 6 g sütőpor
    • 2 ek víz
    • 1 ek olaj

    Csokis töltelék:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg kristálycukor
    • 2 cs vínliás cukor
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg kakaópor
      30 dkg teavaj
    • 20 dkg jó minőségű margarin (de lehet csak teavajjal is készíteni!)

    Kókuszos töltelék:

    • 5 dl tej
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 30 dkg kókuszreszelék
    • 3 ek liszt
    • 18 dkg teavaj

    Tetejére:

    • olvasztott csoki
    • kevés csokikrém
    • sárga drazsé

    Elkészítése:

    Sárga lap:

    A tojások sárgáját a vízzel és porcukorral jól kihabosítjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz szitáljuk a lisztet és a sütőport, majd a habot óvatosan, figyelve arra, hogy ne törjük össze, beleforgatjuk.

    Egy magas falú gáztepsit (kb 32*32 cm) sütőpapírral bélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróba!).

    Kakaós lap:

    Úgy készül, mint a sárga, csak a liszt egy részét kakaóporral helyettesítjük és kerül még be 1 ek olaj is. Az olajat akkor adjuk hozzá, amikor kihabosítottuk a sárgákat a cukorral és a vízzel.

    Ugyanakkora tepsiben (vagy ugyanabban a tepsiben) sütjük, mint a sárga lapot.

    Csokis krém:

    Előveszünk egy edényt, amibe kb 3 ujjnyi vizet teszünk. Előveszünk egy tálat, ami ráfér a vizes edényre. Az üres edénybe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat és haverővel szétkeverjük.

    Az edényben lévő vizet felforraljuk, majd rátesszük a tálat és kb 8 percig keverjük (akkor jó, ha belenyúlva már meleg a keverék, kicsit csípi a meleg az ujjad). Ekkor a lángot takarékra visszavesszük, hogy a csoki ne égjen rá a tálra. Ekkor adjuk a tojásos keverékhez a csokit és kevergetjük addig, amíg a csoki el nem olvad teljesen.

    Ha a csoki elolvadt, akkor adjuk hozzá a kakaóport, jól elkeverjük és a krém szépen besűrűsödik. Ekkor levesszük a tálat az edényről és a krémet teljesen kihűtjük.

    A margarint és a teavajat alaposan kihabosítjuk kézi habverővel, majd a kihűlt krémhez adjuk kis adagokban és jól elkeverjük.

    Kókuszos krém:

    A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűrzől, hozzáadjuk a lisztet, cukrokat, kókuszreszeléket, vajat és alaposan, csomómentesre keverjük, majd ezt is kihűtjük.

    Összeállítás:

    Alulra kerül a kakaós lap, erre jön a csokis krém fele (keveset tegyünk félre a díszítéshez), majd a kókuzos krémet elsimítjuk a csokison. A sárga lapra rákenjük a maradék csokis krémet, majd a krém oldalával lefelé ráborítjuk a kókuszos részre.

    A süti tetejét csokimázzal vonhatjuk be, vagy csak sima olvasztott csokival.

    Ha megdermedt a máz, akkor ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, esetleg cukorkákkal, majd szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá