Kókuszos csoda Eta módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Sárga lap:

  • 7 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 14 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 2 ek víz

Kakaós lap:

  • 7 tojás
  • 13 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 14 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 2 ek víz
  • 1 ek olaj

Csokis töltelék:

  • 6 egész tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 2 cs vínliás cukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg kakaópor
    30 dkg teavaj
  • 20 dkg jó minőségű margarin (de lehet csak teavajjal is készíteni!)

Kókuszos töltelék:

  • 5 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek liszt
  • 18 dkg teavaj

Tetejére:

  • olvasztott csoki
  • kevés csokikrém
  • sárga drazsé

Elkészítése:

Sárga lap:

A tojások sárgáját a vízzel és porcukorral jól kihabosítjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz szitáljuk a lisztet és a sütőport, majd a habot óvatosan, figyelve arra, hogy ne törjük össze, beleforgatjuk.

Egy magas falú gáztepsit (kb 32*32 cm) sütőpapírral bélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróba!).

Kakaós lap:

Úgy készül, mint a sárga, csak a liszt egy részét kakaóporral helyettesítjük és kerül még be 1 ek olaj is. Az olajat akkor adjuk hozzá, amikor kihabosítottuk a sárgákat a cukorral és a vízzel.

Ugyanakkora tepsiben (vagy ugyanabban a tepsiben) sütjük, mint a sárga lapot.

Csokis krém:

Előveszünk egy edényt, amibe kb 3 ujjnyi vizet teszünk. Előveszünk egy tálat, ami ráfér a vizes edényre. Az üres edénybe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat és haverővel szétkeverjük.

Az edényben lévő vizet felforraljuk, majd rátesszük a tálat és kb 8 percig keverjük (akkor jó, ha belenyúlva már meleg a keverék, kicsit csípi a meleg az ujjad). Ekkor a lángot takarékra visszavesszük, hogy a csoki ne égjen rá a tálra. Ekkor adjuk a tojásos keverékhez a csokit és kevergetjük addig, amíg a csoki el nem olvad teljesen.

Ha a csoki elolvadt, akkor adjuk hozzá a kakaóport, jól elkeverjük és a krém szépen besűrűsödik. Ekkor levesszük a tálat az edényről és a krémet teljesen kihűtjük.

A margarint és a teavajat alaposan kihabosítjuk kézi habverővel, majd a kihűlt krémhez adjuk kis adagokban és jól elkeverjük.

Kókuszos krém:

A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűrzől, hozzáadjuk a lisztet, cukrokat, kókuszreszeléket, vajat és alaposan, csomómentesre keverjük, majd ezt is kihűtjük.

Összeállítás:

Alulra kerül a kakaós lap, erre jön a csokis krém fele (keveset tegyünk félre a díszítéshez), majd a kókuzos krémet elsimítjuk a csokison. A sárga lapra rákenjük a maradék csokis krémet, majd a krém oldalával lefelé ráborítjuk a kókuszos részre.

A süti tetejét csokimázzal vonhatjuk be, vagy csak sima olvasztott csokival.

Ha megdermedt a máz, akkor ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, esetleg cukorkákkal, majd szeletelve tálaljuk.