Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habcsók szelet recept

Habcsók szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 190 g cukor
    • 170 g liszt
    • 30 g kakaó
    • 1 csomag sütőpor
    • 200 ml tej
    • 100 ml olaj

    Hab:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 160 g cukor

    Máz:

    • 100 g étcsokoládé
    • evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A lisztet keverd össze a sütőporral és a kakaóval.  A tojássárgájához kevert hozzá a cukrot és verd habosra.

    Ezután add hozzá a tejet és az olajat, keverd rövid ideig, majd add hozzá a lisztes keveréket is.

    Egy 21 x 36 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát.

    Tedd a tésztát egy előmelegített sütőbe, süsd 180 fokon 15 percig.

    Hab elkészítése:

    Pontosan mielőtt kiveszed a piskótát a sütőből, készítsd el a habot.

    Kezd el a tojásfehérjéket felverni, majd fokozatosan add hozzá a cukrot és verd kemény habbá.

    Terítsd a habot a forró piskótára, majd az egészet tedd vissza az előmelegített sütőbe, és süsd még 180 fokon 15 percig.

    Csokimáz elkészítése:

    Az étcsokoládét aprítsd fel és öntsd le olajjal. Olvaszd meg mikrohullámú sütőben vagy gőz felett.

    Hagyd hűlni.

    A csokoládémázat öntsd a habra.

    Tedd a tortát a hűtőbe, hogy kihűljön és megdermedjen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá