Habcsók szelet recept
Elkészítése:
Piskóta:
A lisztet keverd össze a sütőporral és a kakaóval. A tojássárgájához kevert hozzá a cukrot és verd habosra.
Ezután add hozzá a tejet és az olajat, keverd rövid ideig, majd add hozzá a lisztes keveréket is.
Egy 21 x 36 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát.
Tedd a tésztát egy előmelegített sütőbe, süsd 180 fokon 15 percig.
Hab elkészítése:
Pontosan mielőtt kiveszed a piskótát a sütőből, készítsd el a habot.
Kezd el a tojásfehérjéket felverni, majd fokozatosan add hozzá a cukrot és verd kemény habbá.
Terítsd a habot a forró piskótára, majd az egészet tedd vissza az előmelegített sütőbe, és süsd még 180 fokon 15 percig.
Csokimáz elkészítése:
Az étcsokoládét aprítsd fel és öntsd le olajjal. Olvaszd meg mikrohullámú sütőben vagy gőz felett.
Hagyd hűlni.
A csokoládémázat öntsd a habra.
Tedd a tortát a hűtőbe, hogy kihűljön és megdermedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









