Habcsók szelet recept

Elkészítése:
Piskóta:
A lisztet keverd össze a sütőporral és a kakaóval. A tojássárgájához kevert hozzá a cukrot és verd habosra.
Ezután add hozzá a tejet és az olajat, keverd rövid ideig, majd add hozzá a lisztes keveréket is.
Egy 21 x 36 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát.
Tedd a tésztát egy előmelegített sütőbe, süsd 180 fokon 15 percig.
Hab elkészítése:
Pontosan mielőtt kiveszed a piskótát a sütőből, készítsd el a habot.
Kezd el a tojásfehérjéket felverni, majd fokozatosan add hozzá a cukrot és verd kemény habbá.
Terítsd a habot a forró piskótára, majd az egészet tedd vissza az előmelegített sütőbe, és süsd még 180 fokon 15 percig.
Csokimáz elkészítése:
Az étcsokoládét aprítsd fel és öntsd le olajjal. Olvaszd meg mikrohullámú sütőben vagy gőz felett.
Hagyd hűlni.
A csokoládémázat öntsd a habra.
Tedd a tortát a hűtőbe, hogy kihűljön és megdermedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »