Habcsók szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 5 tojássárgája
  • 190 g cukor
  • 170 g liszt
  • 30 g kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 ml tej
  • 100 ml olaj

Hab:

  • 5 tojásfehérje
  • 160 g cukor

Máz:

  • 100 g étcsokoládé
  • evőkanál olaj

Elkészítése:

Piskóta:

A lisztet keverd össze a sütőporral és a kakaóval.  A tojássárgájához kevert hozzá a cukrot és verd habosra.

Ezután add hozzá a tejet és az olajat, keverd rövid ideig, majd add hozzá a lisztes keveréket is.

Egy 21 x 36 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát.

Tedd a tésztát egy előmelegített sütőbe, süsd 180 fokon 15 percig.

Hab elkészítése:

Pontosan mielőtt kiveszed a piskótát a sütőből, készítsd el a habot.

Kezd el a tojásfehérjéket felverni, majd fokozatosan add hozzá a cukrot és verd kemény habbá.

Terítsd a habot a forró piskótára, majd az egészet tedd vissza az előmelegített sütőbe, és süsd még 180 fokon 15 percig.

Csokimáz elkészítése:

Az étcsokoládét aprítsd fel és öntsd le olajjal. Olvaszd meg mikrohullámú sütőben vagy gőz felett.

Hagyd hűlni.

A csokoládémázat öntsd a habra.

Tedd a tortát a hűtőbe, hogy kihűljön és megdermedjen.