Csokis mézes puszedli recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 12,5 dkg méz
- 1 púpos ek zsír (ez 2,5 dkg vagy 4 dkg vaj)
- 2 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 8 dkg porcukor
- 1,5 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 2 púpos ek tejföl
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Először a mézet összeolvasztjuk a zsírral (vagy vajjal) és hagyjuk kicsit hűlni. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját, majd kevergetve a fűszerkeveréket és a tejfölt. Ezután beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Kanállal jól elkeverjük. A tészta lágy, ettől nem kell megijedni.
Egy tálba rakjuk és lefedve a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.
Enyhén vizes kézzel diónyi golyókat (16g) sodrunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk egymás között helyet hagyva, mert megnőnek, és kicsit terülnek.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Melegen még lágy, ezért a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal és megforgatjuk benne a puszedlikat.
Megszórjuk egy kevés cukorkával és sütőpapíron hagyjuk, míg a csokoládé megszilárdul.
Tipp:
Nagyon egyszerű recept, egyáltalán nem bonyolult és azonnal puha. Csokoládéval vontam be, mert nálunk ezt a változatot jobban kedveli a család.