Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis mézes puszedli recept

Csokis mézes puszedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1 csapott tk szódabikarbóna
    • 12,5 dkg méz
    • 1 púpos ek zsír (ez 2,5 dkg vagy 4 dkg vaj)
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 8 dkg porcukor
    • 1,5 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 2 púpos ek tejföl
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Először a mézet összeolvasztjuk a zsírral (vagy vajjal) és hagyjuk kicsit hűlni. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját, majd kevergetve a fűszerkeveréket és a tejfölt. Ezután beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Kanállal jól elkeverjük. A tészta lágy, ettől nem kell megijedni.

    Egy tálba rakjuk és lefedve a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

    Enyhén vizes kézzel diónyi golyókat (16g) sodrunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk egymás között helyet hagyva, mert megnőnek, és kicsit terülnek.

    180 fokon hőlégkeveréssel kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

    Melegen még lágy, ezért a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal és megforgatjuk benne a puszedlikat.

    Megszórjuk egy kevés cukorkával és sütőpapíron hagyjuk, míg a csokoládé megszilárdul.

    Tipp:

    Nagyon egyszerű recept, egyáltalán nem bonyolult és azonnal puha. Csokoládéval vontam be, mert nálunk ezt a változatot jobban kedveli a család.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá