Csokis mézes puszedli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokis mézes puszedli

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 12,5 dkg méz
  • 1 púpos ek zsír (ez 2,5 dkg vagy 4 dkg vaj)
  • 2 kisebb tojás sárgája
  • 8 dkg porcukor
  • 1,5 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 púpos ek tejföl
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

Először a mézet összeolvasztjuk a zsírral (vagy vajjal) és hagyjuk kicsit hűlni. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját, majd kevergetve a fűszerkeveréket és a tejfölt. Ezután beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Kanállal jól elkeverjük. A tészta lágy, ettől nem kell megijedni.

Egy tálba rakjuk és lefedve a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

Enyhén vizes kézzel diónyi golyókat (16g) sodrunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk egymás között helyet hagyva, mert megnőnek, és kicsit terülnek.

180 fokon hőlégkeveréssel kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

Melegen még lágy, ezért a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal és megforgatjuk benne a puszedlikat.

Megszórjuk egy kevés cukorkával és sütőpapíron hagyjuk, míg a csokoládé megszilárdul.

Tipp:

Nagyon egyszerű recept, egyáltalán nem bonyolult és azonnal puha. Csokoládéval vontam be, mert nálunk ezt a változatot jobban kedveli a család.