Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis gesztenyés recept

Csokis gesztenyés
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 8 dkg finomliszt
    • 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)

    Töltelékhez:

    • Kevés ribizlilekvár

    Krémhez:

    • 250 ml hideg habtejszín
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • 1 tasak habfixáló

    Ezenkívül:

    • 5 dkg gesztenye massza
    • 3 evőkanál porcukor
    • 2 teáskanál rumaroma
    • 5 dkg tortabevonó csokoládé

    Előkészítés:

    A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük.
    A sütőt előmelegítjük.

    Elkészítés:

    A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük 180 fokon.

    Tipp:

    Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
    Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
    Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
    Sütési idő: kb. 10 perc

    A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk. A tésztát hosszában ketté vágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük.

    A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rum aromával jól elkeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Előzőleg tegyük egy rövid időre a fagyasztóba,könnyebben tudjuk reszelni! Ízlés szerint megolvasztott tortabevonóval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá