Csokis gesztenyés

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 3 db tojás
  • 9 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)

Töltelékhez:

  • Kevés ribizlilekvár

Krémhez:

  • 250 ml hideg habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 tasak habfixáló

Ezenkívül:

  • 5 dkg gesztenye massza
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 5 dkg tortabevonó csokoládé

Előkészítés:

A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük 180 fokon.

Tipp:

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk. A tésztát hosszában ketté vágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük.

A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rum aromával jól elkeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Előzőleg tegyük egy rövid időre a fagyasztóba,könnyebben tudjuk reszelni! Ízlés szerint megolvasztott tortabevonóval díszítjük.