Csirkefalatok szezámmagos bundában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 liter olaj a sütéshez
A páchoz:
- fél kávéskanál só
- fél kávéskanál bors
- fél kávéskanál cukor
- 2 evőkanál olaj
A bundához:
- 12 dkg liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 1,5 dl víz
A sziruphoz:
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál ketchup
- 1 kávéskanál 10 %-os ecet
- 1 kávéskanál erős pista
- 1-2 evőkanál szójaszósz
- 1-2 marék szezámmag
Elkészítése:
Kockázzuk fel a csirkemellet, majd pácoljuk be. A pác hozzávalóit adjuk hozzá a húshoz, majd alaposan forgassuk össze ás hagyjuk legalább 1 órát állni.
A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük ki. A pácból kivett húsokat a bunda masszájában megforgatva, forró olajban kisütjük.
Állítsuk össze a szirupot, majd a kész húsfalatokat hempergessük meg benne és forrón, tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »