Csirkefalatok szezámmagos bundában recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 liter olaj a sütéshez
A páchoz:
- fél kávéskanál só
- fél kávéskanál bors
- fél kávéskanál cukor
- 2 evőkanál olaj
A bundához:
- 12 dkg liszt
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 1,5 dl víz
A sziruphoz:
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál ketchup
- 1 kávéskanál 10 %-os ecet
- 1 kávéskanál erős pista
- 1-2 evőkanál szójaszósz
- 1-2 marék szezámmag
Elkészítése:
Kockázzuk fel a csirkemellet, majd pácoljuk be. A pác hozzávalóit adjuk hozzá a húshoz, majd alaposan forgassuk össze ás hagyjuk legalább 1 órát állni.
A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük ki. A pácból kivett húsokat a bunda masszájában megforgatva, forró olajban kisütjük.
Állítsuk össze a szirupot, majd a kész húsfalatokat hempergessük meg benne és forrón, tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.