Cseresznyés pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 2 db 175 ml-es laktózmentes krémjoghurt
- 175 ml étolaj
- 2 bögre cukor (a joghurtos pohár a mérce)
- 4 bögre liszt (a joghurtos pohár a mérce)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 60 dkg friss, magozott cseresznye
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Egy tálba beleöntjük a joghurtot, az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, a csipet sót és összekeverjük jól az egészet.
A tepsit alaposan kizsírozzuk vagy vajazzuk és meghintjük liszttel, majd belesimítjuk a tészta felét. A megmosott, kimagozott cseresznyét lecsepegtetjük, majd a félével megszórjuk a tésztát, majd a maradék tésztát rásimítjuk és a maradék cseresznyét ismét egyenletesen a tészta tetejére szórjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 25-28 perc alatt megsütjük.
Langyosan kockákra vágjuk és tálaljuk
Tipp:
Ha télen készítem akkor vagy befőttből vagy fagyasztott cseresznyéből készítem ugyan olyan jó lesz, mint a frissből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









