Cseresznyés pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 2 db 175 ml-es laktózmentes krémjoghurt
- 175 ml étolaj
- 2 bögre cukor (a joghurtos pohár a mérce)
- 4 bögre liszt (a joghurtos pohár a mérce)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 60 dkg friss, magozott cseresznye
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Egy tálba beleöntjük a joghurtot, az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, a csipet sót és összekeverjük jól az egészet.
A tepsit alaposan kizsírozzuk vagy vajazzuk és meghintjük liszttel, majd belesimítjuk a tészta felét. A megmosott, kimagozott cseresznyét lecsepegtetjük, majd a félével megszórjuk a tésztát, majd a maradék tésztát rásimítjuk és a maradék cseresznyét ismét egyenletesen a tészta tetejére szórjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 25-28 perc alatt megsütjük.
Langyosan kockákra vágjuk és tálaljuk
Tipp:
Ha télen készítem akkor vagy befőttből vagy fagyasztott cseresznyéből készítem ugyan olyan jó lesz, mint a frissből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »