Cseresznyés pite recept
Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 150 g kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csomag vaníliás cukor
- 100 ml étolaj
- 400 ml tej
- 500 g magozott cseresznye vagy más gyümölcs
- porcukor tetejére
Elkészítése:
A liszthez hozzáadunk egy csipet sót, a kristálycukrot és a sütőport, majd jól összekeverjük.
A tojásokat a vaníliás cukrokat, az étolajat és a tejet jól elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a lisztes keverékhez és csomómentesre keverjük.
Egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe szórjuk a kimagozott cseresznyét. Ráöntjük a tésztát és előmelegített sütőben, 150 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










