Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos kocka recept

Citromos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 26 dkg porcukor
    • 26 dkg liszt
    • 1,5 csomag sütőpor
    • 1,5 dl olaj
    • 1,5 dl víz
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 2 citrom leve
    • 1 citrom reszelt héja
    • 15 dkg puha margarin

    Teteje:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 kk kakaópor
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, valamint a vizet és az olajat. Jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.

    Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a piskótát kihűlni.

    Krém készítése:

    A pudingporhoz adjuk a citromok kifacsart levét, az 1 citrom reszelt héját és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

    A puha margarint a cukorral kihabosítjuk és apránként hozzáadva a kihűlt pudingot csomómentesre keverjük.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótára rákenjük a kihűlt krémet. A tejszínből kemény habot verünk. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt elkeverjük a kakaóporral és félretesszük. A pudingos krémre rákenjük a fehér tejszínhabot, majd a kakaós habbal díszítjük. Reszelt citromhéjjal megszórjuk.

    Behűtve, szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá