Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Teteje:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, valamint a vizet és az olajat. Jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a piskótát kihűlni.
A pudingporhoz adjuk a citromok kifacsart levét, az 1 citrom reszelt héját és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A puha margarint a cukorral kihabosítjuk és apránként hozzáadva a kihűlt pudingot csomómentesre keverjük.
A kihűlt piskótára rákenjük a kihűlt krémet. A tejszínből kemény habot verünk. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt elkeverjük a kakaóporral és félretesszük. A pudingos krémre rákenjük a fehér tejszínhabot, majd a kakaós habbal díszítjük. Reszelt citromhéjjal megszórjuk.
Behűtve, szeletelve kínáljuk.