Citromos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 26 dkg porcukor
  • 26 dkg liszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg puha margarin

Teteje:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 kk kakaópor
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, valamint a vizet és az olajat. Jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a piskótát kihűlni.

Krém készítése:

A pudingporhoz adjuk a citromok kifacsart levét, az 1 citrom reszelt héját és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A puha margarint a cukorral kihabosítjuk és apránként hozzáadva a kihűlt pudingot csomómentesre keverjük.

Összeállítás:

A kihűlt piskótára rákenjük a kihűlt krémet. A tejszínből kemény habot verünk. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt elkeverjük a kakaóporral és félretesszük. A pudingos krémre rákenjük a fehér tejszínhabot, majd a kakaós habbal díszítjük. Reszelt citromhéjjal megszórjuk.

Behűtve, szeletelve kínáljuk.