Citromkrémes kocka recept

Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 2 dl tejföl (igény szerint)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 60 dkg finomliszt
A tésztára:
- ízlés szerint baracklekvár
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
A tetejére:
- csoki lapocskák ízlés szerint
- dekor cukorka
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom.
4 cipóba osztom, majd a tepsi méretére nyújtom.
A tepsit sütőpapírral béleltem, beleteszem az első lapot.
Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot és szép világosra megsütöm 180 fokon.
Ha elkészült, félreteszem.
A másik 2 lapot külön-külön megsütöm, majd kihűtöm.
A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, majd kihűtöm. A puha vajjal kihabosítom a kihűlt pépet, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem.
A krémet úgy osztom el 3 részre, hogy a sütemény tetejére is kerüljön egy vékonyabb réteg.
Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós-lekváros lapot, annak tetejére is krémet teszek, majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül.
Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok,megszórom csoki lapocskákkal és ehető narancsos dekor gyönggyel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »