Citromkrémes kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 2 dl tejföl (igény szerint)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 60 dkg finomliszt
A tésztára:
- ízlés szerint baracklekvár
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
A tetejére:
- csoki lapocskák ízlés szerint
- dekor cukorka
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom.
4 cipóba osztom, majd a tepsi méretére nyújtom.
A tepsit sütőpapírral béleltem, beleteszem az első lapot.
Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot és szép világosra megsütöm 180 fokon.
Ha elkészült, félreteszem.
A másik 2 lapot külön-külön megsütöm, majd kihűtöm.
A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, majd kihűtöm. A puha vajjal kihabosítom a kihűlt pépet, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem.
A krémet úgy osztom el 3 részre, hogy a sütemény tetejére is kerüljön egy vékonyabb réteg.
Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós-lekváros lapot, annak tetejére is krémet teszek, majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül.
Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok,megszórom csoki lapocskákkal és ehető narancsos dekor gyönggyel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »