Brownie cakepop recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A brownie-hoz:
- 200 g finomliszt
- 420 g cukor
- 180 g margarin (olvasztott)
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 240 g tejcsokoládé (olvasztott)
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 360 g étcsokoládé (apróra tört)
- 2 kk só
- 2 teáskanál vaníliaaroma
A díszítéshez és alakhoz:
- olvasztott csokoládé
- szórócukor vagy liofilizált gyümölcsök
- jégkrém pálcika
- szilikon sütiforma vagy jégkrém forma
Elkészítése:
Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliaaromát. Egy percig kevergetjük.
Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt étcsokit is.
A szilikon formákat nagyon vékonyan kiolajozzuk, majd beleöntjük a brownie masszát és beleszúrjuk a pálcikákat.
Előmelegített sütőben 170 fokon 15-20 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hagyjuk a formában hűlni.
A kihűlt sütiket szilikon formájukban 30 percre fagyasztóba tesszük, majd olvasztott csokoládéba mártjuk, rácsra helyezzük, meghintjük szórócukorral/liofilizált gyümölccsel és hagyjuk a csokit rádermedni.