Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brownie cakepop recept

Brownie cakepop
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A brownie-hoz:

    • 200 g finomliszt
    • 420 g cukor
    • 180 g margarin (olvasztott)
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 240 g tejcsokoládé (olvasztott)
    • 50 g cukrozatlan kakaópor
    • 360 g étcsokoládé (apróra tört)
    • 2 kk só
    • 2 teáskanál vaníliaaroma

    A díszítéshez és alakhoz:

    • olvasztott csokoládé
    • szórócukor vagy liofilizált gyümölcsök
    • jégkrém pálcika
    • szilikon sütiforma vagy jégkrém forma

    Elkészítése:

    Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliaaromát. Egy percig kevergetjük.

    Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt étcsokit is.

    A szilikon formákat nagyon vékonyan kiolajozzuk, majd beleöntjük a brownie masszát és beleszúrjuk a pálcikákat.

    Előmelegített sütőben 170 fokon 15-20 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hagyjuk a formában hűlni.

    A kihűlt sütiket szilikon formájukban 30 percre fagyasztóba tesszük, majd olvasztott csokoládéba mártjuk, rácsra helyezzük, meghintjük szórócukorral/liofilizált gyümölccsel és hagyjuk a csokit rádermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá