Brownie cakepop

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A brownie-hoz:

  • 200 g finomliszt
  • 420 g cukor
  • 180 g margarin (olvasztott)
  • 4 db tojás
  • 240 g tejcsokoládé (olvasztott)
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 360 g étcsokoládé (apróra tört)
  • 2 kk só
  • 2 teáskanál vaníliaaroma

A díszítéshez és alakhoz:

  • olvasztott csokoládé
  • szórócukor vagy liofilizált gyümölcsök
  • jégkrém pálcika
  • szilikon sütiforma vagy jégkrém forma

Elkészítése:

Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliaaromát. Egy percig kevergetjük.

Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt étcsokit is.

A szilikon formákat nagyon vékonyan kiolajozzuk, majd beleöntjük a brownie masszát és beleszúrjuk a pálcikákat.

Előmelegített sütőben 170 fokon 15-20 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hagyjuk a formában hűlni.

A kihűlt sütiket szilikon formájukban 30 percre fagyasztóba tesszük, majd olvasztott csokoládéba mártjuk, rácsra helyezzük, meghintjük szórócukorral/liofilizált gyümölccsel és hagyjuk a csokit rádermedni.