Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boszorkánypogácsa recept

Boszorkánypogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 kk sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg margarin

    Továbbá:

    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg darált dió
    • Pár ek sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.

    A sütőt előmelegítjük és egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    Egy kis tálba szórjuk a darált diót, egy másikban a tojás fehérjét egy kicsit felverjük.

    A masszából kisebb diónyi golyókat (15g) sodrunk.

    Először megforgatjuk a fehérjében, majd a dióban.

    Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva egymás között.

    Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a golyók közepébe.

    170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk teljesen kihűlni. Legutoljára pedig egy kevés sárgabaracklekvárt kanalazunk a lyukakba.

    Tipp:

    Egyik gyermekem nem kedveli a túl krémes sütiket, ezért inkább lekváros édességeket készítek, mert azt igencsak szereti. Ez az egyik, ami csak pár alapanyagból és könnyen megsüthető. Omlós és a lekvár tökéletesen kiegészíti. Olyan jövök-megyek és bekapok egy sütit fajta. Nagyobb dobozban egymás mellé sorakoztatva, légmentesen elzárva sokáig friss marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá