Boszorkánypogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük és egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy kis tálba szórjuk a darált diót, egy másikban a tojás fehérjét egy kicsit felverjük.
A masszából kisebb diónyi golyókat (15g) sodrunk.
Először megforgatjuk a fehérjében, majd a dióban.
Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva egymás között.
Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a golyók közepébe.
170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Legutoljára pedig egy kevés sárgabaracklekvárt kanalazunk a lyukakba.
Tipp:
Egyik gyermekem nem kedveli a túl krémes sütiket, ezért inkább lekváros édességeket készítek, mert azt igencsak szereti. Ez az egyik, ami csak pár alapanyagból és könnyen megsüthető. Omlós és a lekvár tökéletesen kiegészíti. Olyan jövök-megyek és bekapok egy sütit fajta. Nagyobb dobozban egymás mellé sorakoztatva, légmentesen elzárva sokáig friss marad.